Skip to main content

Medite mdf FSC®

DEN-2 geeft er de voorkeur aan om voor zijn plafond- en wandpanelen Medite mdf te gebruiken met het FSC® keurmerk.

Medite is van nature milieuvriendelijk. Het is gemaakt van hout, het enige hernieuwbare en duurzame bouwmateriaal. Het leidt tot een lager energieverbruik en heeft zeer efficiënte warmte-isolerende eigenschappen. Bovendien heeft het negatieve netto CO2-emissies, een kenmerk dat uniek is voor houtproducten.

EFFICIËNT MET GRONDSTOFFEN
Zelfs onder houtgebaseerd producten is Medite uitzonderlijk grondstof-efficiënt. De belangrijkste grondstoffen ervan zijn houtresten, bijproducten van houtzagerijen en pulphout uit beheerde bossen.
Onze grondstoffen zijn FSC®-gecertificeerd. Al ons hout is afkomstig uit beheerde bossen en is onafhankelijk gecontroleerd om de biodiversiteit, de productiviteit en de regeneratiecapaciteit ervan te garanderen.

MILIEUVERANTWOORDELIJK PRODUCT EN BEDRIJF
De kwaliteiten van Medite als product helpen ook te besparen op materiaal en grondstoffen. De consistentie ervan helpt afval te minimaliseren, dankzij de gemakkelijke machinale bewerkbaarheid vermindert energieverbruik en door de gladde afwerking is er minder behoefte aan grondlagen, verf en andere oppervlaktebehandelingen.

Als bedrijf is Medite Europe zich ten zeerste bewust van zijn milieuverantwoordelijkheden en is aangesloten bij het ISO 14001 milieubeheersysteem. Tegenwoordig genereren we 90% van onze thermische energie uit biomassabronnen. Sinds 2001 neemt Medite Europe deel aan het FSC® Chain of Custody certificeringsproces (TT-CoC-2097). Dat biedt de garantie dat het hout dat wij gebruiken afkomstig is van bossen die goed beheerd worden.